Eşti aici

„Sastipen le rromenqe - Sănătatea rromilor”

26 Aprilie 2018 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie,  Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Eparhial de Catehizare a rromilor, a organizat în data de 26 aprilie, o întâlnire la Parohia Sfântul Gheorghe din Drăgășani.

Au fost prezenți părintele paroh Drăguț Ion Dan și doamna Dr. Gândăcioiu Cristiana de la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, în cadrul Programului „Sastipen le rromenqe - Sănătatea rromilor” derulat de către Arhiepiscopia Râmnicului în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Vâlcea în cadrul Programului Național de Promovare a Sănătății și Educației pentru Sănătate.

Programul are drept grup țintă populația de etnie rromă, iar scopul programului îl reprezintă informarea corectă a persoanelor de etnie rromă privind aspecte legate de sănătate, în vederea dobândirii de comportamente sanogene și adoptării unui stil de viață sănătos.

La sfârșitul aceastei întâlniri, toti cei prezenţi au primit materiale de igienă personală din partea Parohiei Stefăneşti, prin implicarea Părintelui Paroh Cucă Cosmin Laurenţiu.

Alte articole despre: