Eşti aici

Rechizite școlare oferite de Arhiepiscopia Râmnicului, la început de an școlar

19 Septembrie / Social

Pentru a preîntâmpina abandonul școlar, Arhiepiscopia Râmnicului a oferit un sprijin real și consistent copiilor care provin din familii cu posibilități materiale reduse. 

Astfel, la debutul anului școlar 2023-2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, 1.450 elevi din eparhie, au primit ghiozdane noi, complet echipate cu rechizite școlare, în valoare totală de 118.703,94 lei.
Abandonul școlar este o problemă actuală generată de cauze multiple și reflectă lipsa de interes, motivaţie, încredere în educaţia şcolară, dar și dificultățile materiale cu care se confruntă părinții, din dorința de a-și susține financiar copiii, pentru a beneficia de servicii educaționale de calitate.
În fiecare parohie din cele patru protopopiate ale Arhiepiscopiei Râmnicului, s-au distribuit materiale necesare unui nou început de an  școlar, prin implicarea directă a preoților. 
Scopul aceastei activități, este de a susține școlarizarea elevilor din categorii dezavantajate, copii aflați în situație de risc, dar și pentru a încuraja copiii capabili de performanță.
Acest proiect social se desfășoară an de an, cu multă dăruire, în Arhiepiscopia Râmnicului, în luna septembrie, având drept scop ajutorarea elevilor din medii defavorizate, și încurajarea acestora pentru a fi prezenți la școală.

Alte articole despre: