Eşti aici

Consiliere medicală pentru vârstnici la Parohia Ionești II

10 Martie 2017 / Social

Joi, 9 martie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Parohia Ionești II, după săvârșirea Sfintei Liturghii, s-a desfășurat proiectul „Consiliere și comunicare pentru vârstnici”, în incinta Centrului Social „Sfântul Calinic de la Cernica”.

Activitățile de consiliere au fost desfășurate de Părintele Constantin Diaconu  împreună cu doamna Cristea Mihaela, medic de familie în cadrul Dispensarului Ionești. În cadrul întâlnirii au fost inițiate o serie de dezbateri privitoare la necesitatea postirii și folosul postului pentru sănătatea trupească și sufletească.

Doamna doctor a precizat că medicina, alături de Biserică, îl ajută pe om să-și refacă sănătatea nu numai prin tratament medicamentos ci și prin credința în Dumnezeu. În continuare au fost discute o serie de problemele de natură medicală cu care se confruntă enoriașii, accentul fiind pus pe prevenție, conștientizare și depistare precoce a afecțiunilor medicale.

La final, părintele paroh a mulțumit doamnei doctor pentru bunăvoința de a veni în sprijinul persoanelor bătrâne neputincioase, bolnave și suferinde. Tot în plan social, enoriașii prezenți au servit masa în așezământul parohiei.

 

Alte articole despre: