Eşti aici

Activități filantropice la Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihică Măciuca

3 Februarie 2017 / Social

În ziua praznicului Întâmpinării Domnului, persoanele asistate în cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihică Măciuca au primit daruri din partea Arhiepiscopiei Râmnicului.

La activitatea filantropică, organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie și coordonată de către Părintele Protoiereu Ion Dincă, au participat preoți din Protoieria Râmnicu-Vâlcea, doamna asistent social Viorica Adriana Iancu, reprezentanta Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului, elevi ai Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Ierarh Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, secțiile Teologie și Științe Sociale, și membri ai Grupului catehetic Sfântul Ioan Botezătorul, coordonat de către Părintele Nicolae Preoteasa. Beneficiarii centrului au primit lenjerii de pat noi, articole de îmbrăcăminte, produse de patiserie, fructe și alimente de bază. La alcătuirea și împărțirea darurilor au contribuit parohiile Înălțarea Domnului - Ostroveni, Goranu, Sfântul Apostol Andrei și Sfânta Cuvioasă Parascheva din Râmnicu-Vâlcea.

„În săptămâna în care i-am revăzut pe Sfinții Trei Ierarhi drept modele de slujire a aproapelui,  împreună cu preoții, credincioșii din parohii și elevii Seminarului Teologic, i-am vizitat pe semenii noștri care se află în acest centru de îngrijire, sprijinind activitatea socială a părintelui din comunitate, precum și activitatea personalului care le oferă acestora tot sprijinul necesar. Lucrarea socială a Bisericii reprezintă continuarea celei liturgice și de aceea astăzi, în ziua Praznicului Întâmpinării Domnului, am împlinit și cu fapta cuvântul de învățătură al Sfântului Grigore Teologul: „Voi, cei ce sunteți slujitorii lui Hristos, hrăniți pe Hristos, îmbrăcați-L, primiți-L, cinstiți-L”, a precizat Părintele Protoiereu Ion Dincă.

Alte articole despre: