Eşti aici

Acţiuni sociale desfăşurate de Liga Femeilor Creştin Ortodoxe Vâlcea

3 Aprilie 2017 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică 2 aprilie, doamnele Zenovia Zamfir, membră a Ligii Femeilor Creştin Ortodoxe Vâlcea şi Irina Grigore de la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, în cadrul manifestării „Valea Plopului- Valea iubirii de aproapele”, au vizitat Asociaţia Pro-Vita din Vălenii de Munte, judeţul Prahova.

Asociaţia Pro-Vita a fost înfiinţată în anul 1994 de către Părintele Nicolae Tănase şi doamna preoteasă Maria Tănase. Numărul total de asistaţi - în continuă modificare - este în acest moment de 410 persoane, din următoarele categorii: copii rezultaţi în urma renunţării la avort şi lăsaţi spre îngrijire asociaţiei, în condiţii de confidenţialitate deplină, pe o perioadă mai mică sau mai mare de timp; copii din familii cu mari probleme sociale aduşi de mame pentru o perioadă temporară; copii abandonaţi în spitale cu deficienţe în curs de recuperare prin plasarea în mediu familial; copii ai străzii recuperaţi şi în curs de reintegrare; tineri alungaţi din orfelinate după împlinirea vârstei de 18 ani, resocializaţi şi implicaţi în activităţi lucrative; gravide sau mame alungate de familiile lor şi ocrotite până la rezolvarea situaţiei personale; copii rezultaţi din viol.
Doamna Gabriela Mavrichi a mulţumit pentru darurile primite, alimente, cărţi, haine, iar părintele Nicolae Tănase a transmis un cuvânt de învăţătură creştinilor implicaţi în iubirea şi salvarea semenilor noştri. La final a fost vizitată Mănăstirea Zamfira.

Alte articole despre: