Protoieria Horezu

 • Slujire arhierească și pelerinaj de Florii în municipiul Horezu

  În Duminica a VI-a din Postul Mare (a Floriilor), 21 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Nașterea Maicii Domnului a Parohiei Târg Horezu din municipiul Horezu. La finalul slujbei, a avut loc procesiunea de la acest locaș de cult spre monumentul istoric eclesiastic cu hramul Intrarea în biserică a Maicii Domnului.

  21 Aprilie 2019
 • Postul, scară către cer și urcuș către Învierea lui Hristos

  În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a Lăsatului sec de brânză), 10 martie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” a Parohiei Bogdănești, comuna Tomșani, Protopopiatul Horezu.

  10 Martie 2019
 • Cateheze în Protopopiatul Horezu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul, preoții Protopopiatului Horezu au reluat proiectele catehetice desfășurate în cadrul centrelor parohiale.

  9 Ianuarie 2018
 • 1 Decembrie – Ziua României, sărbătorită în Protopopiatul Horezu

  Cu ocazia Zilei Naționale a României, în parohiile din Protoieria Horezu au fost oficiat slujbe de Te Deum și de pomenire a eroilor neamului, în locaşuri de cult şi în locuri publice. De asemenea, au avut loc numeroase manifestări culturale, folclorice, parade militare, depuneri de coroane de flori, concerte.

  1 Decembrie 2017
 • Pelerinajul de Florii în orașul Horezu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Pelerinajul de Florii s-a desfășurat și în orașul Horezu. 

  8 Aprilie 2017