Parohia Ostroveni

 • Acțiuni social-filantropice la Parohia Ostroveni

  Parohia Ostroveni din municipiul Râmnicu-Vâlcea a desfășurat, la începutul lunii septembrie, o serie de acțiuni social-filantropice.  

  11 Septembrie 2023
 • Hramul Parohiei Înălțarea Domnului – Ostroveni din Râmnicu-Vâlcea

  În ziua praznicului Înălțării Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica Parohiei Înălțarea Domnului – Ostroveni din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

  6 Iunie 2019
 • Parohia Ostroveni alături de copiii din centrele de plasament

  Luni, 23 aprilie, Parohia Ostroveni din Râmnicu-Vâlcea a organizat noi activități social-filantropice la Centrul de copii Nr. 4 din cartierul Ostroveni.

  25 Aprilie 2018
 • Chiriarhul Râmnicului a așezat racla cu părticele din moaștele Sfântului Ierarh Spiridon în Biserica Parohiei Ostroveni

  Marți, 12 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Înălțarea Domnului” din cartierul Ostroveni, biserică în care Chiriarhul Râmnicului a așezat părticele din moaștele Sfântului Ierarh Spiridon, rânduind cel de-al doilea hram, închinat acestui mare ierarh al Bisericii din secolul al IV-lea.

  12 Decembrie 2017
 • Daruri pentru copii în Parohia Ostroveni

  În cadrul proiectelor sociale pe care Parohia Ostroveni le desfășoară în perioada sărbătorilor de iarnă, în ziua sărbătoririi Sfântului Ierarh Nicolae, au fost oferite peste 200 de pungi cu dulciuri copiilor prezenți la sfintele slujbe.

  5 Decembrie 2017
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie a sfințit Biserica Înălțarea Domnului din Râmnicu-Vâlcea

  Duminică, 3 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de sfințire a Bisericii  Înălțarea Domnului  din cartierul Ostroveni a municipiului Râmnicu-Vâlcea.

  3 Decembrie 2017
 • Concert de colinde și daruri pentru copiii din Parohia Ostroveni

  Continuând seria activităților cultural-educative și social-filantropic pe care le desfășoară în această perioadă, Parohia Ostroveni  a organizat duminică, 11 decembrie, un concert de colinde la care au participat elevi de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”, de la Școala Nr. 10 și Școala Nr. 13 din Râmnicu-Vâlcea. 

  12 Decembrie 2016
 • Acțiune social - filantropică

  Cu  binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, s-a continuat acțiunea social-filantropică inițiată de către Pr. Nicolae Dorin Buda, coordonator al Biroului de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Parohia Ostroveni din Râmnicu-Vâlcea, prin care au fost dăruite haine și alimente donate de către credincioșii Parohiei Ostroveni, familiilor de rromi din localitatea Frâncești.

   

  1 Iulie 2016
 • Acțiune filantropică la Parohia Înălțarea Domnului Ostroveni

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, coordonator al Biroului de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Parohia Ostroveni din Râmnicu-Vâlcea, a organizat o acțiune filantropică prin care au fost dăruite haine și alimente donate de către credincioșii Parohiei Ostroveni familiilor de rromi nevoiași din Goranu și Ocnele Mari.

  La acestă acțiune a participat și liderul județean al rromilor, domnul Alexandru Diamant.

   

  16 Iunie 2016
 • Sesiunea anuală de comunicări în cinstea Sfântului Antim Ivireanul

  Cu prilejul celei de a XVII-a prăznuiri anuale a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul ca ocrotitor al orașului Râmnicu Vâlcea, Centrul de Studii Medievale şi Premoderne „Antim Ivireanul” a organizat cea de-a XIII-a sesiune anuală de comunicări.

  23 Septembrie 2015