Eşti aici

Tinerii din Brezoi au prăznuit Întâmpinarea Domnului Tinerii din Brezoi au prăznuit Întâmpinarea Domnului
Ziua Tineretului Ortodox

Tinerii din Brezoi au prăznuit Întâmpinarea Domnului

Tinerii din Parohia Brezoi I au sărbătorit, odată cu praznicul Întâmpinării Domnului, și Ziua Mondiala a Tineretului Ortodox. La slujba oficiată de părintele paroh Daniel Preoteasa şi părintele profesor Vasile Marian Chima au luat parte şi elevi ai Liceului Gheorghe Surdu din localitate.

Parohia Brezoi I, din județul Vâlcea, a sărbătorit, odată cu praznicul Întâmpinării Domnului, și Ziua Mondiala a Tineretului Ortodox. La slujba oficiată de părintele paroh Daniel Preoteasa şi părintele profesor Vasile Marian Chima au luat parte şi elevi ai Liceului Gheorghe Surdu din localitate, însoţiţi de doamna profesoară Aurora Duţă.

După slujbă, liceenii au luat parte la diferite discuţii pe tema importanţei participării la slujbele bisericii. Cu această ocazie, le-a fost adus la cunoştinţă elevilor participanţi și faptul că anul 2015 este Anul educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

Părintele Vasile Marian Chima a adus la cunoştinţă tinerilor prezenţi și faptul că Ziua Mondială a Tineretului Ortodox se sărbătorește în fiecare an, de Praznicul Întâmpinării Domnului nostru Iisus Hristos, de către tinerii ortodocși din toată lumea, simbolizând întâlnirea sau reconcilierea între generații.

Alte articole despre: