Eşti aici

Simpozionul Național „Sănătatea mediului, sănătatea noastră”

30 Martie 2018 / Învățământ

Astăzi, 30 martie, la Colegiul Național de Informatică Matei Basarab s-a desfășurat cu Simpozionul Național Sănătatea mediului, sănătatea noastră,  eveniment organizat de doamnele prof. Ruxandra Boncan și Aura Anghel împreună cu Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului și în parteneriat cu Seminarul Teologic Sfântul Nicolae și Liceul Energetic.

În deschiderea simpozionului, Părintele Consilier Cristian Bănuță a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, subliniind că „lucrările lui Dumnezeu în creație ne descoperă fața iubitoare a lui Dumnezeu întoarsă spre noi”, fapt pentru care avem responsabilitatea de a păstra de grijă creației lui Dumnezeu.

Lucrarea proniatoare a lui Dumnezeu față de creația Sa a fost reafirmată și prin buchetul de cântări interpretate de Corala Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Nicolae, condusă de părintele Codruț Dumitru Scurtu.

„Suntem la cea de-a cincea ediție, fapt îmbucurător pentru noi, întrucât ne dorim conştientizarea tuturor factorilor educaționali în vederea asigurării unei calităţii corespunzătoare a mediului, protejarea lui – ca necesitate a păstrării unei vieţi curate şi sănătoase.

Ansamblul de relaţii şi raporturi de schimburi ce se stabilesc între om şi natură, precum şi interdependenţa lor influenţează echilibrul ecologic, determină condiţiile de viaţă şi implicit condiţiile de muncă pentru om, precum şi perspectivele dezvoltării societăţii.

Mediul înconjurător reprezintă un element esenţial al existenţei umane şi reprezintă rezultatul interferenţelor unor elemente naturale – sol, aer, apă, climă, biosfera – cu elemente create prin activitatea umană. Toate acestea  interacţionează şi influenţează condiţiile existenţiale şi posibilităţile de dezvoltare viitoare a societăţii. Orice activitate umană şi implicit existenţa individului este de neconceput în afara mediului. De aceea, calitatea în ansamblu a acestuia, precum şi a fiecărei componente a sa în parte, îşi pun amprenta asupra nivelului existenţei şi evoluţiei indivizilor”, a precizat doamna  Ruxandra Boncan.

Alte articole despre: