Eşti aici

Activități social- culturale desfășurate de Liga Femeilor Creștin Ortodoxe Vâlcea

25 Februarie 2017 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 23 februarie 2017, la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea a avut loc ședința lunară a Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe. 

La întâlnire a fost prezentat raportul de activitate al lunii februarie, calendarul activităților propuse pentru luna martie apoi au fost supuse atenției şi dezbaterii câteva cazuri sociale speciale care solicită ajutor asociației.

Invitat la sedinţă, părintele Victor Barbu, îndrumătorul spiritual al Ligii a susţinut un cuvânt de învăţătură înaintea începerii urcuşului duhovnicesc în Postul Mare, cel mai lung şi mai aspru dintre toate posturile importante de peste an. Părintele a pus accent pe faptele de milostenie ce trebuie să însoţească această nevoinţă, pe purtarea de grijă pentru suflet prin spovedanie şi împărtăşire, dar şi pomenirea celor plecaţi în veşnicie care se săvârșește în fiecare sâmbătă în perioada postului. Părintele a îndemnat membrele Ligii, iar prin ele şi pe toţi credincioşii, să participe la slujbele Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, din prima săptămână a postului.

Tot în aceeași zi, la sediul Societăţii Naţionale Independente a Persoanelor cu Handicap, filiala Vâlcea, s -a desfăşurat evenimentul „Petalele iubirii”, salon de artă al persoanelor cu dizabilităţi. În cadrul manifestării, Zenovia Zamfir, reprezentanta Ligii Femeilor Creştin Ortodoxe Vâlcea a evocat personalitatea poetului Ilorian Păunoiu, membru al Uniunii Scriitorilor din România a cărui operă are un profund caracter religios şi a prezentat lucrarea „In Memoriam - Ilorian Păunoiu”. Evenimentul a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, în parteneriat cu Societatea Naţională Independentă a Persoanelor cu Handicap – filiala Vâlcea, Societatea Naţională a Surzilor – filiala Vâlcea, Fundaţia „Soul to Soul”.

Alte articole despre: