Eşti aici

Seară de colinde la Conacul Bălceștilor

19 Decembrie 2019 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Biroului de Învățământ și Activități cu tineretul și în parteneriat cu Consiliul Județean Vâlcea, la Muzeul Memorial Nicolae Bălcescu a avut loc în seara zilei de 16 decembrie, un concert de colinde, susținut de Corul de copii ,,Brevis” al Arhiepiscopiei Râmnicului, dirijat de Pr. Prof. Siluan Dumitru Scurtu și Clasa de Canto de la Liceul de Artă „Victor Giuleanu” din Râmnicu-Vâlcea, condus de Prof. Monica Valentina Scurtu.

În debutul concertului de colinde Pr. Siluan Dumitru Scurtu a mulțumit conducerii muzeului pentru invitație și organizare, trecând în revistă câteva aspecte ale sărbătorii Nașterii Domnului, mai ales bogăția colindelor și a folclorului din această perioadă a sărbătorilor de iarnă.

În cele ce au urmat, cele două coruri au interpretat colinde din diverse zone ale țării, aducând un strop de bucurie tuturor celor care au participat.

„Este o mare bucurie pentru noi, ca astăzi să ne aflăm din nou la Conacul Bălceștilor, un loc încărcat de istorie, unde poposim cu drag de fiecare dată. În această seară am încercat să punem în valoare bogăția și talentul acestor copii, care sub îndrumarea noastră reușesc să ne încânte în cel mai frumos mod cu putință și de ce nu, să ne aducă în suflet bucuria pe care o simțeam și noi, când eram de vârsta lor”, a declarat Pr. Siluan Dumitru Scurtu.

Copiii din cele două coruri, la final au primit în dar cadouri, fiind așteptați să revină pentru a concerta în următorul anotimp. 

Alte articole despre: