Eşti aici

„Pilda samarineanului milostiv este o lecție vie și actuală pentru omul contemporan”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie

11 Noiembrie 2018 / Viața Eparhiei

„Nu există iubire fără jertfă!  Să renunți la tine pentru celălalt, să Îl vezi pe Hristos Domnul în aproapele care este în suferință!”, a arătat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 11 noiembrie, la Parohia Vârleni din comuna Stănești, unde a săvârșit slujba de sfințire a Bisericii Sfânta Cuvioasă Parascheva.

După slujba de sfințire, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a oficiat Sfânta Liturghie, la finalul căreia a adresat un cuvânt de binecuvântare, în care a subliniat că „Pilda samarineanului milostiv este o lecție vie și actuală pentru omul contemporan, acum, când vedem că individualismul și lipsa de sensibilitate în fața suferinței semenului nostru au devenit moduri obișnuite de viețuire. Mântuitorul Hristos arată care este principala poruncă divină, în care se concentrează toate celelalte: „Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot cugetul tău și pe aproapele tău, ca pe tine însuți!”. Aceasta ar trebui să fie, prin excelență, prima poruncă pe care să o respecte creștinul”.

Părintele Arhiepiscop i-a îndemnat pe preoții și pe credincioșii prezenți, în Duminica de dinaintea Postului Nașterii Domnului la slujba de sfințire, să însoțească rugăciunea cu fapta cea bună, urmând pilda samarineanului din evanghelia duminicii acesteia.

Alte articole despre: