Eşti aici

Încheierea Școlii de Vară a Parohiei Jiblea-Veche

19 August 2017 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie,  Arhiepiscopul Râmnicului și susținerea Inspectoratului Școlar Vâlcea, în Parohia Jiblea-Veche din Protopopiatul Călimănești s-a derulat proiectul educațional, ediția a II-a în perioada 1-15 august 2017.

Astfel, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, copii între 6 și 17 ani au participat la activităţi de formare a virtuţilor creştine şi consolidarea comportamentului religios, printr-un program duhovnicesc, cu rugăciuni şi discuţii pe teme religioase, civice și despre sănătate,  jocuri în aer liber, filme educative, ateliere artistice, dar şi practice.

Părintele Constantin Negrea a subliniat că „tinerii au participat cu mare bucurie la activitățile foarte atrăgătoare și diversificate din cadrul atelierelor de lucru. Cu acest prilej mulțumesc echipei de proiect și instituțiilor partenere: Primăria Orașului Călimănești, Poliția Orașului  Călimănești. Biblioteca „A.E.Baconsky” Călimănești, Liga Femeilor Creștin - Ortodoxe din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului și Ocolul  Silvic Călimănești. Elevii Teodosescu Mihai (cls. a XII-a), Negrea Iulian (cls. a XI-a), Săvulescu Raluca (cls. a VIII-a) Ungureanu Gabriel (cls. a VIII-a) și Negrea Maria-Cezara (cls. a VII-a), au participat și la ediția a II-a a proiectului, implicându-se ca voluntari. De asemenea voluntarii au distribuit ajutorul de hrană și scutece de bebeluși, oferit de Sectorul Social al Arhiepiscopiei Râmnicului, prin d-na inspector Viorica Iancu.

Pentru intensificarea sentimentului  de dragoste şi preţuire faţă de Dumnezeu, precum și manifestarea bucuriei de a fi împreună cu ceilalţi, copiii au fost pelerini pentru o zi, miercuri- 9 august, la Mănăstirea Sf. Ioan Iacob Hozevitul și Mănăstirea Boia din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Luni, 14 august 2017, la festivitatea de închidere a Școlii de Vară, copiii au cântat pricesne și cântece patriotice, iar în pridvorul bisericii au realizat o interesantă expoziție cu obiecte de lut pictate și obiecte din materiale reciclabile, produse realizate în timpul petrecut la Şcoala de vară. Marți, 15 august enoriașii Parohiei Jiblea-Veche au sărbătorit hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” prin participarea la Sf.Liturghie și agapa creștinească.

Doamna prof. Violeta Negrea, coordonator proiect precizează: „prin toate activitățile realizate noi toți am  urmărit dezvoltarea capacităţilor educative, trăirea credinţei în comuniune şi apropierea de Hristos”.

Alte articole despre: