Eşti aici

Activități educative și duhovnicești desfășurate în cadrul Parteneriatului încheiat între Biserica „Sf. Dumitru” și Școala „Take Ionescu”

29 Noiembrie 2023 / Învățământ

Proiectele realizate în cadrul  Parteneriatului educațional încheiat între Biserica „Sf. Dumitru” și Școala „Take Ionescu” din municipiul Râmnicu-Vâlcea își propun desfășurarea unor activități și evenimente la care să participe elevii și, la alegere, familiile lor.

Inițiativa a aparținut părintelui Gheorghe Septimiu Manu, parohul bisericii, și doamnelor profesoare Laura Marilena Lăcraru și Rodica Manu de la Școala Take Ionescu, cărora și s-au alăturat și alte doamnele Delia Badea și Alexandra Moraru. Proiectele se desfășoară atât în centrul catehetic al parohiei, cât și în sălile de clasă, unde părintele participă, ca invitat, la ora de religie și la activitățile cu caracter cultural și spiritual.

Întâlnirea din această săptămâna a avut loc la Biserica „Sfântul Dumitru”, unde a fost prezentată însemnătatea cinstirii Sfântului Apostol Andrei și a strămoșilor care s-au jetfit pentru realizarea visului de veacuri al românilor: Unirea, fapt împlinit la 1 Decembrie 1918. Totodată, activitatea catehetică a constituit și un bun prilej pentru elevi de a mărturisi prin colinde și poezii religioase bucuria Nașterii Domnului.

Alte articole despre: