Eşti aici

Activități catehetice la Parohia Călimănești I

18 Aprilie 2019 / Învățământ

Miercuri, 17 aprilie, Parohia Călimănești I a organizat noi întâlniri cu tinerii, în cadrul parteneriatului desfășurat cu Școala Șerban Vodă Cantacuzino.

În cuvântul adresat tinerilro, părintele protoiereu Nicolae-Laurențiu Ceaușu a subliniat că „psalmistul arată tinerilor calea spre sfințenie și adevărata fericire, zicând: „Prin ce își va îndrepta tânărul calea sa? Prin păzirea cuvintelor Tale” (Psalmul 118, 9). Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, cel mai tânăr Apostol al lui Iisus, se adresează tinerilor cu aceste sfaturi: „Vă scriu vouă, tinerilor, pentru că sunteți tari și cuvântul lui Dumnezeu rămâne întru voi și ați biruit pe cel viclean. Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume pentru că tot ce este în lume nu este de la Tatăl. Și lumea trece și pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac” (I Ioan 2, 14-17).

Cuvintele Domnului se află în Sfânta Scriptură și în învățătura Bisericii, care este „stâlpul și temelia adevărului” (I Timotei 3, 15), de aceea acestea trebuie să devină o preocupare permanentă a tinerilor în formarea lor spirituală și intelectuală”.

Alte articole despre: