hram Hurezi

 • Sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni la Mănăstirea Hurezi

  Mănăstirea Hurezi și-a sărbătorit ocrotitorii: Sfinții Martiri Brâncoveni: Constantin Voievod cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ștefan, Radu și Matei, și  sfetnicul Ianache.

  16 August 2022
 • Coliturghisire arhierească la Mănăstirea Hurezi cu prilejul prăznuirii Sfinților Martiri Brâncoveni

  La Mănăstirea Hurezi, miercuri, 16 august,  slujitori ai sfintelor altare, viețuitori ai mănăstirilor și numeroși pelerini au venit să-i cinstească pe Sfinții Martiri Brâncoveni, participând la Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de arhierei.

  16 August 2017
 • Sărbătorirea Sfinților Martiri Brâncoveni la Mănăstirea Hurezi

  Ctitoria Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, Mănăstirea Hurezi, a îmbrăcat astăzi, 16 august 2016, straie de sărbătoare. În dimineața acestei zile, curtea mănăstirii s-a umplut de credincioșii și pelerinii care au venit să-i cinstească pe Sfinții Martiri Brâncoveni, cei care, prin moarte martirică, au dobândit cununa sfințeniei, însă au rămas în evlavia poporul și ca jertfelnici domnitori, iubitori de neam și de cultură, ctitori de conștiință națională care au ajutat și celelalte provincii românești.

  16 August 2016
 • Sfinții Martiri Brâncoveni au adunat poporul lui Dumnezeu la Sfânta Mănăstire Hurezi

  Sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni a fost prăznuită în mod deosebit de Sfânta Mănăstire Hurezi, din județul Vâlcea, care și-a serbat hramul. 

  17 August 2015
 • Hramul Sfintei Mănăstiri Hurezi

  Duminică, 16 august 2015, de sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni, Sfânta Mănăstire Hurezi, din județul Vâlcea, își serbează hramul. Sfânta Liturghie va fi săvârșită de un sobor alcătuit din 13 ierarhi, veniți din țară și din străinătate, într-un spațiu special amenajat lângă biserica mare a sfintei mănăstiri.

  3 August 2015