Eşti aici

Sfinții Martiri Brâncoveni au adunat poporul lui Dumnezeu la Sfânta Mănăstire Hurezi

17 August 2015 / Viața Eparhiei

Sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni a fost prăznuită în mod deosebit de Sfânta Mănăstire Hurezi, din județul Vâlcea, care și-a serbat hramul. 

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de zece ierarhi, veniți din țară și de peste hotare. În mijlocul credincioșilor s-a aflat și ierarhul grec Macarie, mitropolit de Siderocastro, care a ținut un bogat cuvânt de învățătură, precizând faptul că lumea contemporană este derutată spiritual, lucru care dă naștere la noi crize sociale, greu de depășit, lucru care impune o reorientare a vieții și gândirii noastre spre Domnul Iisus Hristos.

Credincioșii, veniți în număr deosebit de mare la acest praznic, s-au închinat la Sfintele Moaște ale Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, care au fost așezate în biserica sfintei mănăstiri, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la 12 octombrie 2014, la ale Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, care au fost aduse de la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, și la ale Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie, așezate spre închinare de ierarhul grec Macarie, mitropolit de Siderocastro.

Alte articole despre: