hram

 • 16 ierarhi au slujit la Sărbătoarea Sfântului Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistrița

  Sărbătorirea Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul a fost prilej binecuvântat pentru soborul ierarhilor, al preoților și diaconilor, cât și pentru mulțimea pelerinilor prezenți la Mănăstirea Bistrița, luni, 20 noiembrie, de a se aseza sub milostiva ocrotire și a se încredința mijlocirii sfântului ocrotitor al întregului ținut al Olteniei de sub Munte.

   

  20 Noiembrie 2023
 • Hramul Sfintei Mănăstiri Hurezi

  Mănăstirea Hurezi îi va sărbători miercuri, 16 august, pe Sfinții Martiri Brâncoveni: Constantin Voievod cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ștefan, Radu și Matei, și  sfetnicul Ianache, ctitorii și ocrotitorii așezământului monahal. Evenimentele duhovni­cești dedicate hramului de vară al mănăstirii vor debuta în ajunul sărbătorii cu slujba de Priveghere și vor culmina în ziua prăznuirii Sfinților Brâncoveni, când va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către un sobor de ierarhi, alături de care vor fi prezenți preoți și diaconi.

  10 August 2023
 • Cinstirea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, ocrotitorul Eparhiei Râmnicului și ctitorul Catedralei Arhiepiscopale

  Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului, a fost cinstit în chip deosebit în Arhiepiscopia Râmnicului, în perioada 27-30 aprilie 2023, la Sărbătoarea Aducerii în Oltenia a sfintelor sale moaște, eveniment cu o importanță aparte pentru credincioșii din Oltenia de sub munte.

  30 Aprilie 2023
 • Slujire arhierească la hramul Mănăstirii Turnu

  Marți, 21 noiembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Turnu, cu prilejul sărbătoririi hramului ctitoriei din veacul al XVII-lea a mitropolitului Varlaam. 

  21 Noiembrie 2017
 • Sfânta Cuvioasă Parascheva – ocrotitoarea mănăstirilor Pătrunsa și Cozia Veche

  La Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, mănăstirile Pătrunsa și Cozia Veche din Arhiepiscopia Râmnicului îmbracă haine de sărbătoare cu prilejul sărbătoririi hramului.

  13 Octombrie 2016
 • Slujire arhierească la Hramul Mănăstirii Dintr-un Lemn

  La sărbătoarea Nașterea Maicii Domnului, 8 septembrie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dintr-un Lemn, cu prilejul sărbătorii hramului ctitoriei voievodului Matei Basarab.

  9 Septembrie 2016
 • Slujire arhierească la hramul Mănăstirii Cornet

  Luni, 29 august 2016, la Sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, a fost sărbătorit hramul Mănăstirii Cornet. Solemnitatea sărbătorii a fost dată de săvârșirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  29 August 2016
 • Mănăstirile Antim și Cornet prăznuiesc hramul Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul

  Mănăstirile Antim și Cornet din Arhiepiscopia Râmnicului îmbracă straie de sărbătoare în ziua pomenirii martiriului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul. 

  26 August 2016
 • Slujire arhierească la hramul Mănăstirii „Sfântul Ioan Iacob”

  Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob” din Țara Loviștei și-a sărbătorit hramul astăzi, 5 august 2016. Cu acest prilej, Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  5 August 2016
 • Sfântul Antim Ivireanul, prăznuit la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

  În duminica a XVIII-cea după Rusalii, 27 septembrie 2015, când este prăznuit Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea și-a serbat hramul.

  27 Septembrie 2015
 • Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea își serbează hramul - Sfântul Antim Ivireanul

  În ultima săptămână din septembrie, Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea își serbează ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul.

  22 Septembrie 2015