Eşti aici

Acţiuni culturale desfăşurate de Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului

19 Iunie 2017 / Cultural

Cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, membrele Ligii Femeilor Creştin Ortodoxe au participat duminică, 18 iunie 2017, la manifestarea „Hora iilor”, la invitaţia Asociaţei „Vatra cu idei” coordonata de doamna Dana Rădulescu, fosta preşedintă a Ligii. 

Manifestarea s-a desfăşurat la Muzeul Memorial „Nicolae Balcescu” şi în parcul de vacanţă „Vatra” din comuna Nicolae Bălcescu, ca un preambul la sărbătoarea din 24 iunie, „Ziua universală a iei”.  Alături de membrele Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe Vâlcea au participat reprezentantele Bibliotecii „Antim Ivireanul”, doamnele de la Clubul Pensionarilor din Brezoi și doamnele de la Parohia Jiblea Veche din Călimăneşti coordonate de doamna Violeta Negrea.

 „Vedetele” evenimentului au fost ia, costumul național de pe Valea Topologului din Nicolae Bălcescu, prezentate cu mare cinste de doamna Filomița Bunescu, tinerele eleve Antoanela şi Valeria Radu care au și interpretat câteva doine din repertoriul autentic românesc.

S-au prezentat costume populare, s-au admirat iile, s-a vizitat muzeul, iar la final participantele s-au  delectat pe Aleea Terapeutică a  Asociaţiei „Vatra cu idei”. 

Alte articole despre: