concurs

 • Concursul „Icoana Ortodoxă - lumina credinței” în Patriarhia Română

  În perioada 3 februarie - 21 mai 2020, în cadrul Patriarhiei Române se desfășoară ediția a 9-a a concursului național „Icoana Ortodoxă - lumina credinței”. Concursul este organizat de sectoarele cultură și patrimoniu religios și teologic-educațional ale Patriarhiei Române, în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București. Evenimentul se desfășoară în contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor și Anului comemorativ al filantropilor ortodocși români.

  18 Februarie 2020
 • Câştigătorii concursului „Unirea: libertate şi unitate”, premiați de Patriarhul României

  Câştigătorii concursului Naţional Cultural-Artistic Unirea: libertate şi unitate  au fost premiaţi luni de Părintele Patriarh Daniel la hramul Catedralei Patriarhale.

  21 Mai 2018
 • Festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Național „Cultură și Civilizație în România”

  Astăzi, 16 mai 2017, în Sala Iosif Episcopul a Casei Sfântul Calinic din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului s-a desfășurat festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Național „Cultură și Civilizație în România”. 

  16 Mai 2017
 • Participanții la Concursul Național „Cultură și Civilizație în România” în pelerinaj la mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului

  Participanții la Concursul Național „Cultură și Civilizație în România”, un număr de aproximativ 150 de elevi și profesori însoțitori, au mers astăzi, 15 mai, într-un pelerinaj la mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului, Hurezi, Bistrița și Arnota, apoi au vizitat Casa Olarului din Horezu, Culele Greceanu și Duca de la Măldărești, precum și Casa Memorială I. G. Duca

  15 Mai 2017
 • Concursul Național „Cultură și Civilizație în România”

  După deschiderea oficială care a avut loc sâmbătă, 13 mai 2017, a doua zi, duminică, 14 mai 2017, în Sala Iosif Episcopul din cadrul Arhiepiscopiei Ramnicului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Centrul Eparhial a găzduit Concursul Național „Cultură și Civilizație în România”.

  14 Mai 2017
 • Etapa naţională a Concursului „Cultură şi civilizaţie în România” la Râmnicu-Vâlcea

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Sala Iosif Episcopul  a Casei Sfântul Ierarh Calinic din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului a găzduit astăzi, 13 mai 2017, festivitatea de deschidere a Concursului Național Interdisciplinar „Cultură și Civilizație în România”, eveniment la care participă elevi și profesori din 30 de județe ale țării.

  13 Mai 2017
 • Desemnarea premianților Concursului Național de Creație „Icoana și Școala mărturisirii” în Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul, în data de 5 aprilie 2017, la Seminarul Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, a avut loc evaluarea la nivelul Protopopiatului Râmnicu-Vâlcea a portofoliilor de lucrări depuse în cadrul Concursului Național de Creație Icoana și Școala mărturisirii.

  6 Aprilie 2017
 • Desemnarea premianților Concursului Național de Creație „Icoana și Școala mărturisirii” în Protopopiatul Călimănești

  Marți, 4 aprilie, la sediul Protoieriei Călimănești din orașul Călimănești s-a desfășurat etapa locală a Concursului național de creație „Icoana și Școala Mărturisirii”. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, în prezența și sub coordonarea Părintelui Protoiereu Nicolae Laurențiu Ceaușu, o comisie alcătuită din patru evaluatori a analizat 20 de proiecte întocmite de elevi din trei parohii ale Protoieriei Călimănești.

  4 Aprilie 2017