Eşti aici

Participanții la Concursul Național „Cultură și Civilizație în România” în pelerinaj la mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului

15 Mai 2017 / Învățământ

Participanții la Concursul Național „Cultură și Civilizație în România”, un număr de aproximativ 150 de elevi și profesori însoțitori, au mers astăzi, 15 mai, într-un pelerinaj la mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului, Hurezi, Bistrița și Arnota, apoi au vizitat Casa Olarului din Horezu, Culele Greceanu și Duca de la Măldărești, precum și Casa Memorială I. G. Duca

Arhiepiscopia Râmnicului în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, în calitate de gazde, au oferit elevilor și profesorilor participanți, cel mai bun prilej de a descoperi tradiția, cultura și spiritualitatea spațiului vâlcean, alături de ceramica de Horezu, culele și stilul brâncovenesc, elemente de identitate națională, specifice județului Vâlcea.  

Alături de cei doi organizatori, Arhiepiscopia Râmnicului și Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, pentru bună desfășurare a acestui frumos și complex pelerinaj cultural-educațional, au devenit partenere Primăria Horezu și Primăria Mihăești. 

Mâine, 16 mai 2017, orele 10.00, la Sala Iosif Episcopul a Casei Sfântul Ierarh Calinic din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului va avea loc închiderea oficială a Concursului Național și festivitatea de premiere a elevilor participanți. 

Alte articole despre: