Eşti aici

Slujire arhierească în Parohia Ușurei 1, Protoieria Drăgășani

11 August 2019 / Viața Eparhiei

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit duminică, 11 august, în biserica Parohiei Ușurei 1, cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, comuna Șușani, Protoieria Drăgășani.

În Duminica a VIII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie, înconjurat de un sobor de preoți și un arhidiacon, a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil a Parohiei Ușurei 1.

Din încredințarea Părintelui Arhiepiscop Varsanufie, pr. paroh Silviu Marian Barboni a rostit cuvântul de învățătură la Evanghelia Duminicii a VIII-a după Rusalii (Înmulţirea pâinilor – Matei XIV, 14-22), care relatează cum mulţimi de oameni Îl urmau pe Mântuitorul Hristos pentru a primi vindecarea celor bolnavi şi a asculta cuvântul Său, adevărata hrană duhovnicească. Făcându-se seară şi ucenicii neavând cu ce să hrănească mulțimile, Mântuitorul i-a îndemnat pe ucenicii Săi să le dea ei să mănânce: „Nu trebuie să se ducă; daţi-le voi să mănânce!”. Răspunsul Mântuitorului i-a surprins pe Sfinții Apostoli pentru că ei nu aveau altceva de mâncare decât cinci pâini şi doi peşti, iar cei care trebuiau hrăniți numărau „cinci mii de bărbaţi, afară de femei şi copii”. Sfântul Evanghelist Matei descrie, mai departe, minunea săvârşită: înmulţirea pâinilor şi a peştilor, săturarea tuturor celor de faţă şi strângerea a douăsprezece coşuri cu firimituri.

Biserica Parohiei Ușurei 1, cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, comuna Șușani, a fost zidită prin contribuția moșnenilor Tatomir Cârstianu și Drăgulin în anul 1843, fiind târnosită în 15 octombrie 1848. În urma cutremurelor din anii 1940 și 1977, locașul de cult a fost consolidat, iar pictura a fost restaurată. În prezent, se desfășoară lucrări de înnoire la cimitirul parohial, urmând a fi restaurată clopotnița. 

Alte articole despre: