Eşti aici

Activități culturale în Protoieria Drăgășani

25 Iunie 2018 / Învățământ

În cel de-al cincilea an în care este celebrată ia românească la nivel mai larg, evenimentul a devenit o temă comună pentru manifestări organizate în toată țara.

Și în municipiul Drăgășani, Parohia Adormirea Maicii Domnului  în  parteneriat cu Parohia Sfântul Gheorghe - Izvoranu au organizat evenimente dedicate iei tradiționale. La inițiativa părintelui Daniel-Dumitru Stoica, enoriașii au venit la biserică îmbrăcați  în  costume naționale, preponderent ie, amintind de portul nostru tradițional românesc.  Cu acest prilej au fost organizate activități cultural-duhovnicești prin care au fost reafirmată contribuția Bisericii în formarea culturii române.

„Purtarea iei reprezintă o formă de promovare a valorilor culturale și spirituale ale poporului român. Nu este o întâmplare faptul că ia imită forma crucii, deoarece viața satului românesc este strâns legată de credința în Dumnezeu. Mai mult decât atât, unul dintre motivele des întâlnite pe cămășile tradiționale românești este chiar simbolul crucii”, a precizat părintele Daniel-Dumitru Stoica.

Alte articole despre: