Eşti aici

„SASTIPEN LE RROMENQE- SĂNĂTATEA RROMILOR”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,  Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Eparhial de Catehizare a rromilor, a organizat în data de 22.03.2017, o întâlnire la Școala Generală din comunitatea Valea lui Stan în cadrul Programului „SASTIPEN LE RROMENQE- SĂNĂTATEA RROMILOR” derulat de către Arhiepiscopia Râmnicului în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Vâlcea în cadrul Programului Național „Luna igienei dentare".

 

Programul are drept grup țintă populația de etnie rromă, iar scopul programului îl reprezintă informarea corectă a persoanelor de etnie rromă privind aspecte legate de sănătate, în vederea dobândirii de comportamente sanogene și adoptării unui stil de viață sănătos.
Această  întâlnire s-a desfășurat cu sprijinul Părintelui Protopop Ceaușu Nicolae Laurențiu prin suportul material al Protopopiatului Călimănești în achiziția de produse pentru igienă personală, ce au fost dăruite tinerilor. La această acțiune au participat Părintele Profesor Chima Vasile și doamna Dr. Gândăcioiu Cristiana de la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea.

Alte articole despre: