Eşti aici

Procesiune cu Icoana Sfântului Apostol Andrei la Drăgășani

3 Decembrie 2018 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Protoieria Drăgășani are loc în fiecare an, procesiunea de Sfântul Andrei, ocrotitorul României.

Biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei", din cadrul Unității de Pompieri Drăgășani a organizat și în acest an câteva manifestări religios-culturale, legate de împlinirea Centenarului, la inițiativa părintelui militar, Ion Dobre, în acord cu conducerea instituției militare. Sărbătoarea a debutat cu săvârșirea slujbei Vecerniei cu Litie de către un sobor de preoți, în mijlocul cărora s-a aflat părintele protoiereu Daniel Bîrneață, urmată de procesiunea cu icoana Sfântului Apostol pe traseul stabilit, cu rugăciuni, tămâieri și candele aprinse în fața bisericilor Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, din municipiul Drăgășani.

„Ne umplem de har, gustând sfințenia casnicilor împărăției lui Dumnezeu și trăind în unitate de neam și de credință milenară, așa cum am primit-o, nealterată de la cel ce a încreștinat dintru început neamul nostru românesc, Sfântul Apostol Andrei. Suntem încredințați că, văzându-vă entuziasmul și românismul prin prezența voastră la acest eveniment, dragi tineri și elevi ai orașului nostru, veți ști să duceți mai sus, pe colina jertfelnică a României, acest odor preasfânt al creștinismului ortodox românesc, ce stă la temelia existenței noastre materiale și spirituale”, a rostit în cuvântul său de învățătură, părintele protoiereu.

Alte articole despre: