Eşti aici

Acțiuni de prevenție pentru persoanele vârstnice

19 Octombrie 2023 / Social

Miercuri, 18 octombrie, de Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane, la Centrul de zi pentru bătrâni „Dreptul Iov” al Parohiei Goranu, s-a desfășurat o serie de activități de prevenție, prin care cei vârstnici au avut posibilitatea de a percepe riscul exacerbat al acestui subiect.

Persoanele vârstnice constituie cel mai numeros grup social, care datorită vulnerabilității și stării de dependență în care ajung, au nevoie de protecția celorlalți, în primul rând de protecția membrilor familiei, a comunității și vecinătății umane, dar și de protecția ansamblului social.
Victemele care cad pradă cel mai ușor traficului de persoane, sub diferite forme de exploatare: sexuală, muncă forțată, escrocherii, constrângerea la comiterea de activități ilegale, cerșetorie forțată, trafic de organe, celule și țesuturi umane, sunt de cele mai multe ori, persoanele vârstnice.
În acest sens, părintele Ionuț Bratu de la Parohia Goranu, împreună cu domnișoara Mihăescu Teodora, asistent social în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, au desfășurat o activitate prin care vârstnicii au fost informați de această problemă a traficului de peroane, care este din ce în ce mai gravă și îngrijorătoare.
Astfel, vârstnicii au conștientizat că este imperios necesară conștientizarea consecințelor pe termen scurt și lung pentru a orienta viitoarele strategii de prevenire și intervenție.
„Activitatea a pus accent asupra prevenirii și abordării traficului de persoane la nivel european, pe necesitatea înțelegerii fenomenului și identificarea factorilor de risc.
Fie că este vorba despre exploatarea oamenilor prin forță, constrângere sau fraudă în diverse scopuri, problema traficului de persoane trebuie combătută în mod vigilent”
, a transmis domnișoara Teodora Mihăescu, asistent social în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

 

Alte articole despre: