Eşti aici

Lucrările Cercului pastoral misionar Ocnele Mari

6 Septembrie 2017 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, marți, 5 septembrie, la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Ocnele Mari, judeţul Vâlcea, a avut loc întâlnirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Ocnele Mari, din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea.

Întâlnirea se încadrează în rândul evenimentelor dedicate Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, și a debutat cu săvârşirea slujbei de Te Deum.

Tema întâlnirii, intitulată Justinian - Patriarhul României şi lucrarea sa în Biserica Ortodoxă Română, a fost prezentată de părintele Diţă Iulian, preot paroh la Parohia Adormirea Maicii Domnului, care a arătat că „Patriarhul Justinian s-a dovedit un abil diplomat şi a căutat să ţină piept, pe cât a putut, atacurilor îndreptate împotriva Casei Domnului. El a menţinut strâns unite rândurile clerului, a sprijinit pe condamnaţii politici dintre preoţii şi călugării eliberaţi din puşcării şi a restaurant multe biserici şi mănăstiri, înfruntând sancţiunile, ameninţările şi chiar domiciliul forţat la care, pentru o vreme, a fost supus”.

După susținerea temei au avut loc dezbateri referitoare la subiectul propus, precum şi probleme legate de activităţile duhovniceşti, pastoral – misionare şi administrative din cadrul parohiilor cercului pastoral Ocnele Mari.

În final, părintele Popescu Mihai Florian, coordonatorul cercului pastoral-misionar Ocnele Mari, a felicitat pe părintele paroh pentru modul în care a fost organizată întâlnirea şi a mulţumit preoţilor prezenţi pentru participare. 

Alte articole despre: