Eşti aici

Dezbaterea „Mame vulnerabile! Curajul de a-ți cunoaște vulnerabilitatea!”

17 Martie 2022 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Centrul de Consiliere și informare Doamna Maria Brâncoveanu al Arhiepiscopiei Râmnicului  a organizat  joi, 17 martie, la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea dezbaterea „Mame vulnerabile! Curajul de a-ți cunoaște vulnerabilitatea!”, susținută de către psihoterapeut Elena Nora Rotomeza.

În deschiderea manifestării, doamna Viorica Adriana Iancu, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a accentuat necesitatea dezbaterilor în rândul tinerilor a temelor privitoare la drepturile mamelor și copiilor.

Prezentarea doamnei psihoterapeut Elena Nora Rotomeza a evidențiat faptul că  „nu poate exista curaj fără vulnerabilitate, rezolvare de probleme fără greșeli, luare de decizii etice fără incertitudine, creativitate fără o oarecare anxietate, incluziune și empatie fără transparență. Dacă rezolvarea de probleme, procesul decizional, creativitatea și inovația, responsabilitatea și cooperarea, oferirea de feedback ori gestionarea conflictului sunt teme relevante, atunci vulnerabilitatea și curajul reprezintă teme de interes pentru tineri”.

Întâlnirea a continuat cu vizionarea filmului Alegerea lui Alison, ce redă frământările prin care trece o tânără aflată în criză de sarcină. Personajul principal, Alison, se află în sala de așteptare a unei clinici de întrerupere de sarcină, iar după un dialog al conștiinței ei cu Dumnezeu, alege să nască copilul.

Prin proiecția de film Alegerea lui Alison, se încurajează implicarea activă a societății în sprijinul femeilor aflate în criză de sarcină.

Alte articole despre: