Eşti aici

Lucrările Cercului pastoral-misionar Băile Govora

12 Septembrie 2017 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, s-au desfășurat lucrărilor Cercului pastoral - misionar Băile Govora din Protoieria Râmnicu Vâlcea.

Întrunirea preoților a avut loc la Biserica Sfântul Nicolae din Parohia Bârseşti și a debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, urmată de susținerea temei Activitatea Patriarhului Justinian Marina pe plan misionar și social  de către părintele Gherghinoiu Alin.

Părintele a precizat că „în propunerea înaintată Sfântului Sinod, marele teolog şi cărturar Irineu Mihălcescu, mitropolitul Moldovei, îl caracteriza astfel pe părintele Ioan Marina: Este un preot cu o cultură superioară, plin de energie, un excelent gospodar, un om de iniţiativă şi un spirit organizatoric, cum puţini oameni am cunoscut în viaţa mea. În Eparhia Olteniei este cel mai respectat, cel mai stimat şi mai iubit de toată lumea, pentru cinstea şi înţelepciunea sa. Este singurul om pe care-l socotesc capabil să facă faţă situaţiei în care se găseşte Sfânta Mitropolie a Moldovei în aceste grele împrejurări. … La grija şi dragostea Părintelui Patriarh Justinian preoţii au răspuns cu dragoste şi ascultare. L-au iubit, l-au ascultat şi l-au urmat fară şovăire pentru că au văzut că Părintele lor sufletesc punea în tot ceea ce făcea cea mai adâncă râvnă şi iscusinţă de vâslaş pentru salvarea corabiei mântuirii care trebuia scoasă la liman, ocolind stâncile şi călcând valurile furioase ale oceanului acestei vieţi”.

În partea a doua a întâlnirii au fost analizate aspecte privitoare la activitatea administrativă și catehetică a parohiilor.

Alte articole despre: