Eşti aici

Întrunirea Cercului pastoral-misionar Băile Olănești

22 Februarie 2017 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua de 21 februarie 2017, la Parohia Vlăduceni  a avut loc întâlnirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Băile Olănești, din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea. 

Înainte de începerea lucrărilor, a fost săvârșită slujba de Te Deum, la finalul căreia Părintele Protoiereu Ion Dincă a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, subliniind totodată că organizarea cercurilor pastorale constituie un bun prilej de împărtășire a experiențelor misionar-pastorale, oferind posibilitatea identificării unor modele de lucru pe plan social-filantropic sau educațional.

Tema întâlnirii, Rolul icoanei în cultul ortodox, a fost prezentată de către părintele Bârsan Liviu, de la Parohia Vlăduceni. După susținerea temei au avut loc dezbateri referitoare la păstrarea disciplinei canonice în reprezentarea icoanei ortodoxe în  lăcașurile de cult, atât pentru pictura bisericilor cât și pentru icoanele așezate spre închinare.

La această întâlnire au participat preoţii parohi și preoții slujitori din parohiile: Băile Olănești, Olănești Sat, Cheia, Chiciora, Vlăduceni, Păușești-Măglași, Valea Cheii, Zmeurăt, Vlădești și Țânțulești.

Alte articole despre: