Eşti aici

Sfântul Iosif cel Milostiv a fost cinstit la biserica în care a slujit în perioada cât a fost stareț la Morunglavu

27 Ianuarie / Cultural

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, marți, 26 ianuarie, Sfântul Iosif cel Milostiv a fost cinstit la biserica în care a slujit în perioada cât a fost stareț la Morunglavu.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, părintele protosinghel Antim Motorga, starețul Mănăstirii Suiești, împreună cu părintele Siluan Dumitru Scurtu, profesor la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, preoți din Protoieria Drăgășani, oameni de cultură și reprezentanți ai autorităților locale, au evocat viața și lucrarea sfințitoare a Sfântului Iosif cel Milostiv, care a fost numit egumen la Morunglavu în anul 1849.
Sfântul Iosif era un mare iubitor de cântare bisericească. El a împodobit sfintele altare cu cei mai evlavioşi slujitori, stranele bisericilor cu cei mai buni protopsalţi.
Cele mai alese virtuţi ale mitropolitului Iosif erau însă aceste două: sfinţenia vieţii sale şi milostenia. Cu aceste două mari virtuţi a întrecut pe toţi ierarhii vremii sale, a cucerit inimile cele mai împietrite, a câştigat respectul celor mari, a ridicat de jos pe mulţi deznădăjduiţi, a adunat în jurul său pe ce săraci şi nebăgaţi în seamă şi a tras spre Hristos pe mulţi creştini cu pilda vieţii sale.

Alte articole despre: