Eşti aici

Cerc pastoral-misionar al clerului militar

5 Iunie 2019 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 28 - 30 mai 2019, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Grigore Alexandru Ghica Drăgășani a fost gazda întâlnirilor pastoral-culturale ale preoților militari din zona de sud-vest a țării.

Activitățile Cercului Pastoral au debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii și a Slujbei de pomenire a eroilor jandarmi din cel de-al doilea război mondial, în mijlocul preoților slujitori aflându-se părintele Daniel Bîrneață, proroiereu al Protoieriei Drăgășani, care a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie.

În cea de-a doua parte a programului, părintele militar Marin Drăguț i-a invitat pe toți cei prezenți la seminarul susținut de părintele militar Nicolae Petrișor de la Inspectoratul Județean de Jandarmerie Caraș-Severin, având tema Rolul Ortodoxiei în istoria poporului român. La dezbateri au luat parte, alături de preoții slujitori, conducerea Unității Militare și elevii promoției 2018-2019.

Alte articole despre: