Eşti aici

Întrunire pastoral-administrativă în Protopopiatul Drăgășani

16 Ianuarie 2018 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Protoieria Drăgășani s-a desfășurat prima întrunire pastoral-administrativă din acest an.

Sub conducerea Părintelui Protoiereu Ion Dumitrașcu, preoții din cuprinsul Protopopiatului Drăgășani s-au reunit în sala de conferințe a Protoieriei, marți, 16 ianuarie 2018, în ședința de lucru. Pe ordinea de zi s-au aflat raportul activităților pastoral-misionare din 2017, identificarea a noi proiecte social-culturale pentru noul an, prezența activă a parohiilor în viața moral-educațională a comunității, îngrijirea lăcașurilor de cult și a cimitirelor, cât și alte teme practice din viața și slujirea preoțească.

„Ținând cont de comemorarea în acest an a unității de neam și credință ,cât și a făuritorilor Marii Uniri de la 1918 la nivelul Patriarhiei Române, suntem chemați la „a gândi unii pentru alții, după Iisus Hristos, să avem gândul lui Hristos!" ( Romani 15,5 ). În viața sa personală și în slujirea Bisericii, preotul este chemat să cunoască experiența „lărgimii și lungimii, înălțimii și adâncimii căii lui Hristos, Cel mort și înviat" ( Efeseni 3,18 )” , a menționat în cuvântul său părintele protoiereu, în deschiderea lucrărilor.

Cea de-a doua parte a ședinței a cuprins un moment de evocare a vieții și operei marelui poet național, Mihai Eminescu, din ale cărui versuri a recitat părintele Liviu Rădulescu, de la Parohia Prundeni II, subliniind faptul că "Marele Eminescu este numit poet național, căci în el se găsește tot sufletul neamului nostru românesc".

În încheierea întâlnirii preoților  din Protopopiatul Drăgășani, părintele Sîia Luca-Georgian de la Parohia Valea Bisericii, Orlești, a susținut un referat despre conștiința preoțească și angajamentul preotului în viața parohiei, sub titlul de Slujirea preoțească - între lumina taborică și durerea răstignirii.

Alte articole despre: