Eşti aici

Cerc pastoral la Parohia Mateești II din Protopopiatul Horezu

28 Iulie 2017 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 27 iulie 2017, în ziua de  prăznuire a Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon, la Parohia Mateeşti II s-au desfășurat lucrările Cercului Pastoral  Horezu IV.

Întrunirea a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu la care au participat enoriașii parohiei, fiind continuată cu prezentarea temei Importanţa Sfintelor Icoane de către părintele Constantin Şandru. Părintele paroh a subliniat  că „potrivit  Sfinților Părinți, „ceea ce Scriptura ne spune prin cuvinte, icoana ne anunță și ne face prezent prin culori”. Între actul Întrupării Fiului lui Dumnezeu, care a venit în lume să ne mântuiască, și icoană este o legătură atât de strânsă, încât Sfântul Teodor Studitul ne încredințează că „cel care respinge icoana, respinge în cele din urmă și taina întrupării Cuvântului”.

În partea a doua a întrunirii au fost dezbătute o serie de proiecte care își propun intensificarea activităților catehetice și social-filantropice în parohii.

Alte articole despre: