Eşti aici

„Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și-a acoperit virtuțile cu haina smereniei și ne-a descoperit faptul că orice bine primit în viață rămâne cu adevărat bun doar atunci când îi orientează pe oameni spre Dumnezeu”

23 Aprilie / Viața Eparhiei

„Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, prin iubirea și jertfelnicia vieții sale, a dat mărturie că în toate Îl vede și se bucură de Acela Care este infinit mai presus de toate”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la hramul bisericii din centrul municipiului Râmnicu-Vâlcea.

Înaltpreasfinția Sa a arătat, de asemenea, că „privind la modul în care Sfântul Mucenic Gheorghe și-a acoperit virtuțile cu haina smereniei, înțelegem, de fapt, că orice bine primit în viață rămâne cu adevărat bun doar atunci când îi orientează pe oameni spre Dumnezeu. Credința nezdruncinată în Învierea Mântuitorului și curajul alesului mucenic al Mântuitorului Hristos, Gheorghe, vădesc că acesta a cunoscut lucrarea Duhului Sfânt înlăuntrul său, iar această cunoaștere i-a întărit nădejdea comuniunii vieții veșnice.
Pentru că Duhul Sfânt Se afla și lucra înlăuntrul său, a avut puterea să răbde suferințele și chiar moartea pentru credința în Domnul Iisus Hristos. De aceea, sfinții, ca persoane unice, sunt lucrări unice ale Duhului Sfânt, ca semne văzute și asemănătoare ale lui Dumnezeu Cel nevăzut, iar atunci când revarsă mângâiere împrejurul lor, devin chipuri văzute ale iubirii și milostivirii lui Dumnezeu.
Mărturisirea credinței, călcând frica, durerea sau moartea, nu o poate face decât
omul însuflețit de Duhul Sfânt, după mărturia Apostolului Pavel, că „nimeni nu poate să zică: Domn este Iisus!, decât în Duhul Sfânt” (I Corinteni XII, 3). 
Totodată, Sfântul Mucenic Gheorghe a primit putere să rabde suferințele și a fost încununat cu daruri dumnezeiești, încât s-a făcut locaș ales al Împăratului Ceresc”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie.

Alte articole despre: