Eşti aici

Activităţi catehetice şi sociale în Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea

18 Octombrie 2016 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul, Biroul de Cateheză al Protoieriei Râmnicu-Vâlcea, au avut loc activităţi catehetice şi sociale cu ocazia prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva.

În Parohia Băbeni IV, cu ocazia hramului bisericii parohiale, părintele Mirel Dicui a suţinut o cateheză despre „Viaţa Sfintei Parascheva”. Părintele a prezentat copiilor viața și minunile Sfintei Cuvioase, precum și numeroasele minuni săvârșite în vieților creștinilor care cer ajutor și mijlocirea sa.

Hramul bisericii Parohiei Ciorăşti a reprezentat un nou prilej de întâlnire cu cei mai mici dintre enoriaşii parohiei, care au venit la biserică după terminarea orelor de la şcoală. Părintele paroh Viorel Stoicănescu le-a vorbit copiilor despre „Viaţa şi faptele sfintei Parascheva – exemplu de slujire lui Hristos”, arătând că sfinţii sunt modele pentru o viaţă frumoasă şi curată în Hristos.

În Parohia Băbeni V, în ziua prăznuirii Sfintei Parascheva, au avut loc o serie de activităţi sociale în cadrul cărora membrii Consiliului Parohial, coordonaţi de părintele paroh Radu Miulescu, au mers în casele credincioşilor bolnavi şi au oferit acestora hrană caldă, ca şi ei să guste din bucuria acestei zile de sărbătoare a comunităţii.

Alte articole despre: