Eşti aici

Cateheză la sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi în Parohia Foleștii de Jos

31 Ianuarie 2017 / Învățământ

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 29 ianuarie 2017, s-a început prăznuirea ocrotitorilor bisericii parohiale din Foleștii de Jos, cu slujba Vecerniei cu Litie. 

După slujba de seară săvârșită în sobor, a urmat cateheza cu titlul Unde și cum îl putem întâlni pe Dumnezeu, cateheză ce a făcut referință la viața Sfinților Trei Ierarhi: Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie cuvântătorul de Dumnezeu și Sfântul Ioan Gură de Aur. Copiii prezenți, îndrumați de profesorul de religie Liviu-Bogdan Tudor, au primit cu bucurie cuvântul deosebit de folositor vârstei lor împărtășit de părintele paroh Dumitru Diaconu și au înțeles că „misiunea pe care o are fiecare în viața aceasta nu poate fi împlinită în modul desăvârșit, decât prin comunicare și comuniune cu Dumnezeu și acesta se face începând din biserică”.

Sărbătoarea a continuat a doua zi cu slujba Sfintei Liturghii la care au participat autoritățile locale, preoţi şi numeroşi credincioşi din comună şi din parohiile învecinate.

Alte articole despre: