Eşti aici

Tineri olimpici din Arhiepiscopia Râmnicului prezenți la Tabăra de excelență Science – Intelligence – Research

16 Iulie 2018 / Învățământ

Prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte  Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolit al Olteniei și a  Înaltpreasfințitului  Părinte  Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și cu sprijinul doamnei Inspector Școlar General Andra Bică, un grup de  13 elevi olimpici din  Arhiepiscopia Râmnicului a participat gratuit,  în perioada 2-5 iulie 2018, la Tabăra de Creație S.I.R. (Science – Intelligence – Research).

Întâlnirea elevilor olimpici din județele Olteniei (Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea și Olt) a avut loc la Tabăra „Sfântul Nicodim” de la Tismana. În cele 4 zile petrecute la Tismana, copiii au vizitat Mănăstirea Tismana, Schitul Cioclovina de Jos, Muzeul Tezaurului BNR, au participat la atelierele de creație, jocuri interactive de cunoaștere și comunicare, concurs de creație literară.

Festivitatea de deschidere a debutat cu săvârșirea slujbei de Te-Deum. Au urmat intonarea Imnului național al României și arborarea drapelului național. Le-au fost alături Pr. George Daniel Achim, Inspector în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, care a transmis cuvântul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolit al Olteniei.

Ajunsă la cea de-a patra ediție, Tabăra de excelență Science – Intelligence – Research, a oferit prilejul elevilor care au obținut rezultate excepționale în anul școlar încheiat să-și poată împărtăși experiențele trăite la concursurile școlare, să-și manifeste creativitatea și să participe la dialoguri a căror teme de dezbatere au propus redescoperirea modelelor pentru formarea tinerilor, dar și a mijloacelor duhovnicești, culturale și educative pe care Biserica, Școala și Familia le propun acestora.  

La festivitatea de închidere s-au înmânat diplome de participare și s-a intonat imnul Taberei SIR.

Alte articole despre: