Eşti aici

Sărbătorirea Zilei Naționale a României la Râmnicu-Vâlcea

1 Decembrie 2016 / Viața Eparhiei

În Arhiepiscopia Râmnicului, la 1 decembrie 2016, s-au desfășurat o serie de evenimente religioase și culturale dedicate zilei unității naționale a românilor.

Manifestările religioase prilejuite de sărbătorirea „Zilei Naționale a României” au început în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea unde, după săvârșirea Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba de pomenire pentru eroii neamului românesc, urmată de slujba de Te Deum, în care au fost rostite rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile aduse de Dumnezeu asupra conducătorilor țării și asupra poporului român dreptcredincios.

Tot astăzi, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba de pomenire a eroilor neamului românesc la Monumentul Independenței din Râmnicu-Vâlcea, slujbă urmată de  un ceremonial militar religios. La 1 decembrie se împlinesc 98 de ani de la înfăptuirea unității naționale a românilor într-un singur stat (1918-2016), eveniment consacrat după Decembrie 1989 drept Ziua Națională a României.

La manifestări  au participat reprezentanții  instituțiilor publice, ai partidelor politice și ai altor organizații au depus coroane de flori și jerbe de flori în memoria eroilor neamului. În încheiere a avut loc parada militară care s-a desfășurat pe strada Calea lui Traian.

Alte articole despre: