Eşti aici

Cercul pastoral-misionar Loviştea s-a întrunit la Parohia Bumbuieşti

30 Septembrie 2015 / Viața Eparhiei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, astăzi, 29 septembrie 2015, la Parohia Bumbuiești din Protopopiatul Călimănești a avut loc întâlnirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Loviștea. La această întâlnire au luat parte preoţii parohi și preoții slujitori din parohiile Câineni I, Câineni II, Grebleşti, Bumbuieşti, Boişoara, Găujani, Titești, Poiana, Spinu, Bratoveşti, Mlăceni, Perişani-Băiaşu, Racoviţa şi Robeşti-Balota.

Întrunirea s-a deschis cu oficierea Sfintei Liturghii, după care pr. Mureșan Rodinel, preot paroh la parohia Bumbuiești, a susținut tema „Parohia - Cadrul normal de trăire a vieții creștine”, tema fiind legată de Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii.

În prezentarea sa, părintele Mureșan a spus: „Din punct de vedere al vieţii creştine, parohia este unitatea sau partea componentă cea mai mică a Bisericii locale, adică comunitatea bisericească în care viază şi lucrează harul lui Dumnezeu prin slujitorii Lui şi în care trebuie,să se integreze de fapt orice creştin pentru a face parte din Biserică şi a dobândi mântuirea”,

Prezent la acest cerc pastoral-misionar, Părintele Ceaușu Nicolae-Laurențiu, Protopop de Călimănești, în cuvântul rostit, a mulţumit preoților slujitori pentru organizarea cercului pastoral și celorlalți preoți pentru participare. Cu această ocazie, s-au dezbătut probleme culturale, misionare, sociale şi probleme de actualitate, diverse probleme cu caracter administrativ-gospodăresc din fiecare parohie, cum ar fi importanța implicării preoților in educarea copiilor prin organizarea de concursuri între parohii, ateliere de pictură, excursii, colaborarea cu școala și profesorii de religie.

În mijlocul nostru s-au aflat și domnii Mohanu Cristian, directorul școlilor din comuna Boișoara, și Ungureanu Adrian, profesor de religie. Aceștia au susținut discuțiile și au arătat deschidere pentru orice este benefic în formarea copiilor viitorii enoriași de mâine. În încheiere s-a hotărât ca următorul Cerc Pastoral să fie pe 8 octombrie la Parohia Spinu, păstorită de părintele Barbu Marian.

Alte articole despre: