Eşti aici

Cercul pastoral-misionar Horezu II s-a întrunit la Parohia Horezu I

7 Octombrie 2015 / Viața Eparhiei

Marţi, 6 octombrie 2015, în Protopopiatul Horezu a avut loc obișnuita întâlnire a Cercului pastoral-misionar Horezu II, care s-a desfășurat la Parohia Horezu I. Manifestarea a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

Cercul pastoral-misionar a debutat cu Taina Sfântului Maslu, săvârşită în Biserica parohială „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” de către un sobor de preoţi. După sfânta taină, a urmat dezbaterea temei, cu titlul „Întreita lucrare a Sfântului Ioan Gură de Aur”, susţinută de către părintele paroh Mihai Cârţan, protoiereu de Horezu. Tema a fost susținută cu o eleganță deosebită și a reliefat modelul deosebit de slujitor al sfântului altar pe care l-a arătat și dovedit Sfântul Ioan Gură de Aur, atât ca diacon și preot, cât și ca mare ierarh al Bisericii lui Hristos.

Partea a doua a întâlnirii a fost marcată de alocuțiunile preoților Dumitru Diaconu, Constantin Mănescu, Ion Marin, Aron Lăzăroiu și, nu în ultimul rând, președintele cercului, Constantin Dumitrescu, alocuțiuni despre aspectul sub care se găsea societatea și Biserica în acele timpuri, în comparație cu cele din societatea din ziua de azi.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cadrul Cercului preoţesc Horezu II s-a programat pe data de 4 decembrie 2015, la Parohia Râmești.

Alte articole despre: