Eşti aici

Ziua internaţională a familiei sărbătorită în Protoieria Râmnicu-Vâlcea

13 Mai / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Protoieria Râmnicu-Vâlcea, prin implicarea Biroului de Asistenţă Socială, a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Familiei.

Din anul 1993, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a proclamat ziua de 15 mai ca fiind Ziua Internațională a Familiei. Această propunere a fost susținută și în țara noastră de Patriarhia Română și de Institutul Român pentru Drepturile Omului, devenind oficial în România - Ziua familiei române.
Astfel, la inițiativa Biroului de Asistenţă Socială al Protoieriei Râmnicu-Vâlcea, au fost realizate diplome pe care preoţii din Cercul pastoral-misionar Ocnele Mari le-au oferit după Sfânta Liturghie din Duminica a II–a după Paşti, familiilor care participă activ la viața liturgică şi filantropică a parohiei, în semn de recunoştinţă şi de preţuire din partea Bisericii. Aceste acţiuni au avut scopul de a sublinia importanța familiei, în condițiile în care oamenii au început să se îndepărteze de această instituție sacră.
„Familia este biserica de acasă, unde mereu găsim înțelegere, iar principalul scop este acela de a rămâne uniți, indiferent de încercările vieții. Aici petrecem cât mai multe clipe împreună, clipe învăluite de iubire, căldură si emoții frumoase”, a spus doamna Florina Popescu, asistent social în cadrul Protoieriei Râmnicu-Vâlcea.

Alte articole despre: