Eşti aici

„La masă cu bunicii” - Acțiune filantropică a tinerilor voluntari din Parohia Valea Bisericii

2 Octombrie 2023 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Valea Bisericii - Orlești a desfășurat activități social-filantropice cu persoanele vârstnice.

Astfel, după participarea la slujba săvărșită în cinstea Sfântului Acoperământul al Maicii Domnului, în ziua de 01 octombrie 2023, a avut loc cateheza: „Maica Domnului - grabnic ajutătoarea celor care cu evlavie i se roagă!", avtivitate desfășurată în incinta Așezământului social-filantropic, „Acoperământul Maicii Domnului", din cadrul Parohiei Valea Bisericii – Orlești.
În cuvântul de învățătură rostit de părintele paroh, Luca-Georgian Sîia, a fost evidențiat faptul că, în fiecare an, începând cu 1991, ziua de 01 octombrie este dedicată persoanelor vârstnice.
Totodată, în cadrul activității au fost propuse soluții practice de cooperare între parohie și administrația locală, menite să-i sprijine pe cei aflați în singurătate, boală sau neputințe fiziologice, lucru subliniat și de doamna viceprimar, Daniela Cârstina, prezentă la eveniment.
La finalul acestei acțiuni social-filantropice, comitetul parohial a organizat o agapă pentru cei vârstnici, iar părintele paroh, însoțit de tinerii voluntari ai parohiei au vizitat la domiciliu, persoanele singure sau bolnave, împărțind mâncare caldă, pregătită la bucătăria parohială.

Alte articole despre: