Eşti aici

Întâlnire de lucru în cadrul Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe

1 Martie 2018 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, membrele Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe s-au reunit marți, 27 februarie, la Biblioteca Județeană, În ședința lunară. În cadrul intâlnirii a fost prezentat raportul activităților din luna februarie și au fost supuse atenției membrelor participante, cazurile sociale mai deosebite care necesită ajutor, în condițiile inăspririi gerului și a lipsurilor mari cu care se confruntă multe persoane. S-a stabilit ca in acțiunile programate pentru luna martie, membrele Ligii să viziteze aceste familii și să ajute cu alimente și lemne pentru foc.   

Cuvântul de folos duhovnicesc a fost susținut de părintele Dumitru Piloiu, tema abordată fiind „Postul-izvor de bucurie și sfințire a vieții”.  În cuvântul său, părintele a subliniat importanța acestei perioade a Postului Sfintelor Paști pentru fiecare creștin, de îndreptare a comportamentului omului cel vechi din noi, de recunoaștere a păcatelor, pentru a primi iertarea și de a ne împărtăși de iubirea sfântă a lui Hristos, dăruită nouă în Sfânta Euharistie.

La finalul întâlnirii, membrele Ligii au primit mărțișoare confecționate de copiii de la Centrul educațional Sfânta Maria de la Parohia Jiblea-Veche, cu ocazia zilei de 1 Martie, prin grija doamnei prof. Titela Violeta Negrea, coordonatoarea Punctului de lucru al Ligii din Călimănești.

Alte articole despre: