Eşti aici

Daruri pentru copiii de la case de tip familial

29 Noiembrie 2019 / Social

Protoieria Râmnicu-Vâlcea, dimpreună cu membri ai Consiliului Elevilor de la Seminarul Teologic Sfântul Ierarh Nicolae din municipiul Râmnicu-Vâlcea, membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin a Arhiepiscopiei Râmnicului, a organizat joi, 28 noiembrie, o nouă acțiune social-filantropică pentru copiii de la casele de tip familial ale Fundației „Inimă pentru inimă” de la Ocnele Mari.

Ca în fiecare săptămână, părintele Nicolae Proteasa, protoiereu al Protopopiatului Râmnicu-Vâlcea, însoțit de preoți, pr. Siluan-Dumitru Scurtu, președintele Asociației Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin, și de tineri inimoși, au vizitat copiii de la casele de tip familial ale Fundației „Inimă pentru inimă” de la Ocnele Mari. Cei mici au primit pachete cu alimente de bază, dar mai ales zâmbete și speranță pentru ziua de mâine. Acțiunea caritabilă a fost sprijinită de parohiile Sfântul Ioan Botezătorul și Goranu.

Prin această faptă de ajutorare a semenilor aflați în diferite nevoi, acești binefăcători s-au străduit, după măsura fiecăruia, de a lucra virtutea milosteniei și de a fi următori în fapte Sfinților, precum Sfântul Stelian Paflagonul, sărbătorit în ziua de 26 noiembrie. Acest sfânt, prin viața sa sfințită de harul lui Dumnezeu pentru rugăciunile și faptele sale, este grabnic ajutător și vindecător al copiilor și mult rugător pentru întărirea familiei creștine.

Alte articole despre: