Eşti aici

Crucea Domnului – atelier de pictură la Parohia Călimănești II

17 Martie / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Parohia Călimănești II, a avut loc un atelier de creație, în săptămâna premergătoare Duminicii Sfintei Cruci, intitulat „Crucea Domnului – ușa mântuirii noastre”.

În cadrul centrului social-cultural al Parohiei Călimănești II, a avut loc un atelier de pictură la care au participat tinerii parohiei, însoțiti de preotul paroh Iulian Petre Lixandra, alături de cadre didactice din comunitate. Tema principală a fost Sfânta Cruce și rolul ei în iconomia mântuirii neamului omenesc. Tinerii au dat frâu liber imaginației, iar lucrările realizate cu elemente florale, inspirate din folclorul românesc, au fost expuse în cele din urmă în pridvorul bisericii parohiale, spre a fi apreciate de enoriașii prezenți la sfintele slujbe.

„Prin această activitate s-a dorit conștientizarea rolului mântuitor al Crucii în istoria neamului omenesc de către cei mici, precum și importanța ei în viața fiecărui creștin. În concepția tradiției ortodoxe, Crucea are cel puțin patru semnificații, și anume: obiect material, simbol, putere/biruință, jertfă. Crucea a însemnat dintotdeauna începutul și sfârșitul, răstignirea și biruința morții. Crucea reprezintă cheia care deschide poarta Raiului și ușa mântuirii”, a reliefat, părintele Iulian Lixandra.

Alte articole despre: