Eşti aici

Acțiuni filantropice și întâlnire de lucru, organizate de Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe

28 Februarie 2020 / Social

Membrele Ligii Femeilor Creștin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului au organizat în zilele de 26 și 27 februarie noi acțiuni social-filantropice pentru persoane instituționalizate în centre sociale.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, membrele Ligii Femeilor Creștin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului au vizitat miercuri, 26 februarie, pe copiii instituționalizați în cadrul Centrului de plasament „Ana” al DGASPC Vâlcea.

„Scopul vizitei a fost sărbătorirea copiilor ale căror zile de naștere sunt în primele două luni ale anului, prin oferirea unui generos tort aniversar. Acțiunea noastră face parte din programul «Inimă de mamă» și a fost organizată cu sprijinul oamenilor cu suflet mare care se alătură permanent acestor acţiuni.

O altă acțiune social-filantropică am organizat-o joi, 27 februarie, la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul, prin intermediul căreia beneficiarii Centrelor sociale din Zătreni, Lungeşti, Milcoiu, Govora, Băbeni, Măciuca şi Râmnicu-Vâlcea au expus lucrări realizate de ei, precum grafică, origami, cusături populare şi au susţinut scurte programe artistice. La finalul acţiunii, invitaţii au fost în pelerinaj la Mănăstirea Cozia, unde s-au bucurat de un cuvânt de învăţătură al părintelui stareţ Veniamin Luca. Acțiunea, intitulată «Primăvara în suflet, speranţă în inimi», s-a aflat la cea de-a treia ediție. De buna desfășurare a acțiunii s-a ocupat doamna Zenovia Zamfir, care a avut alături pe membrele Ligii din Călimăneşti, coordonate de doamna prof. Violeta Negrea”, a precizat doamna Delia Zamfirescu, președinta Ligii Femeilor Creștin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului.

Tot în ziua de 27 februarie, la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul a avut loc o ședință de lucru a Ligii. Scopul întrunirii a fost „analizarea activităţii lunare şi pregătirea programului pentru perioada următoare. Precum este deja tradiția întâlnirilor noastre lunare, am invitat pe părintele Nicolae Proteasa pentru a ne vorbi despre importanţa acestei perioade a Postului Mare în viaţa creştinului, punându-ne la inimă să stăruim în citirea Sfintei Scripturi, să ne rugăm mai mult, iar aceste bune voiri să le împletim cu milostenia”, a mai precizat doamna Delia Zamfirescu.

Alte articole despre: