Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae

 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a participat la deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de Te Deum la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, în cadrul festivităților prilejuite de deschiderea noului an școlar.

  13 Septembrie 2021
 • Calendarul înscrierii la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea

  Elevii care manifestă intenția de a studia la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea pot consulta Calendarul admiterii din sesiunea iunie-iulie 2021.

  8 Iunie 2021
 • Starețul Mănăstirii Suiești a susținut cea de-a doua conferință duhovnicească de la Seminarul Teologic din Râmnicu-Vâlcea

  Protos. Antim Motorga, starețul Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe –Suiești, a vorbit marți 30 martie, în cadrul celei de-a doua seri duhovnicești de la la Seminarul Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea despre Sfântul Ioan Scărarul, pildă a rugăciunii și a trăirii în Hristos.

  31 Martie 2021
 • Noi activități filantropice organizate de elevii Seminarului „Sfântul Nicolae” și membrii Asociației Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin”

  Consiliul Elevilor Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din municipiul Râmnicu-Vâlcea și membrii Asociației Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin a Arhiepiscopiei Râmnicului au organizat o nouă acțiune social-filantropică pentru copiii de la casele de tip familial ale Fundației „Inimă pentru inimă” de la Ocnele Mari.

  8 Octombrie 2020
 • Colocviu dedicat Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul la Seminarul Teologic din Râmnicu-Vâlcea

  Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea a găzduit vineri, 25 septembrie, Colocviul Sfântul Antim Ivireanul între cultura medievală și cea premodernă și în memoria vâlceană.

  26 Septembrie 2020
 • Serbare de Crăciun la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea

  Ca în fiecare an, în zilele premergătoare vacanței de iarnă, prilejuită de prăznuirea Nașterii Domnului, în instituțiile de învățământ preuniversitar sunt organizate serbări. La Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, serbarea de Crăciun a fost organizată joi, 19 decembrie.

  19 Decembrie 2019
 • Copiii din Centrele de îngrijire „Inimă pentru inimă”, vizitați de elevii seminariști și preoții din Protoieria Râmnicu Vâlcea

  Protoieria Râmnicu-Vâlcea împreună cu reprezentanții Consiliului elevilor de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”, ai Asociației Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin și ai parohilor Sfântul Ioan Botezătorul, Trăstari și Goranu au organizat în data de 31 octombrie o nouă activitate social-filantropică, prin vizitarea copiilor din casele de tip familial ale Fundației „Inimă pentru inimă” de la Ocnele Mari.

  1 Noiembrie 2019
 • Întâlnire catehetică la Protopopiatul Drăgășani cu elevii admiși la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Protoieria Drăgășani a avut loc o întâlnire catehetică a elevilor admiși anul acesta la Seminarul Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea cu părintele protopop și preoții parohiilor din care provin tinerii.

  2 Iulie 2019
 • Festivitatea de premiere și sfârșit de an școlar la Seminarul Teologic din Râmnicu-Vâlcea

  Absolvenții claselor de „Teologie” și „Științe sociale” ale Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea au participat joi, 13 iunie, la festivitatea de premiere, prilejuită de sfârșitul anului școlar.

  13 Iunie 2019
 • Elevii Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” continuă „Zilele prieteniei” în centrele Fundației „Inimă pentru Inimă”

  Elevii Seminarului arată în cadrul proiectului „Zilele prieteniei” că iubirea de aproapele le este o virtute dragă, iar pentru bucuria întâlnirii cu prietenii lor care sunt îngrijiți în cadrul fundației, au colectat alimente, legume, fructe și dulciuri.

  26 Noiembrie 2018
 • Activități educative și sociale ale elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” în Săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun!”

  În cadrul activităților desfășurte în Săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, elevii Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea au participat la activități educative, culturale și sociale.

  2 Noiembrie 2018
 • Festivitatea de premiere a elevilor seminarişti din Râmnicu-Vâlcea

  Joi, 14 iunie, Sala Iosif Episcopul a Casei  Sfântul Ierarh Calinic a găzduit festivitatea de premiere a elevilor Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae“ din Râmnicu-Vâlcea.

   

  15 Iunie 2018

Pagini