Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae

 • Colocviul ,,Dascălul protopsalt Ioan Zmeu (1860-1922) la un an peste centenarul morții sale"

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în contextul „Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)” în Patriarhia Română, Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae" din Râmnicu Vâlcea a organizat în ziua de 9 februarie colocviul: „Dascălul protopsalt Ioan Zmeu (1860-1922) la un an peste centenarul morții sale". 

  9 Februarie 2023
 • Activitate educațională dedicată zilei Marii Uniri la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae”

  Cadre didactice și elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din municipiul Râmnicu Vâlcea au organizat o activitate educațională dedicată mărețului ideal istoric de desăvârșire a Marii Unirii și de întregire a României. 

  1 Decembrie 2022
 • Expoziția „Buchet de icoane ale Maicii Domnului din întreaga Ortodoxie” la Seminarul Teologic din Râmnicu-Vâlcea

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în data de 25 noiembrie s-a desfășurat în foaierul Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae" din Râmnicu Vâlcea Expoziția „Buchet de icoane ale Maicii Domnului din întreaga Ortodoxie".

  25 Noiembrie 2022
 • Festivitatea de deschidere a noului an școlar la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, i-a binecuvântat pe elevii și profesorii de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea în prima zi a noului an școlar 2022-2023.

  5 Septembrie 2022
 • Festivitate de premiere la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”

  Miercuri, 8 iunie 2022, la Așezământul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” a avut loc premierea elevilor de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea.

  9 Iunie 2022
 • Daruri pentru copii și adulți instituționalizați

  Preoți de la parohii din Protopopiatul Râmnicu Vâlcea, însoțiți de tineri și credincioși, au oferit joi, 16 decembrie, daruri pentru copii și adulți instituționalizați la Centrul de recuperare neuropsihiatrică nr. 1 Băbeni, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea.

  17 Decembrie 2021
 • Consiliul elevilor de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” implicat în numeroase proiecte sociale

  În perioada premergătoare Praznicului Nașterii Domnului, Consiliul elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” a desfășurat mai multe proiecte cu caracter educativ social, cu sprijinul Asociației Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin”, a parohiilor „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu-Vâlcea și Vlădești-Tânțulești.

  16 Decembrie 2021
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a participat la deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de Te Deum la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, în cadrul festivităților prilejuite de deschiderea noului an școlar.

  13 Septembrie 2021
 • Calendarul înscrierii la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea

  Elevii care manifestă intenția de a studia la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea pot consulta Calendarul admiterii din sesiunea iunie-iulie 2021.

  8 Iunie 2021
 • Starețul Mănăstirii Suiești a susținut cea de-a doua conferință duhovnicească de la Seminarul Teologic din Râmnicu-Vâlcea

  Protos. Antim Motorga, starețul Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe –Suiești, a vorbit marți 30 martie, în cadrul celei de-a doua seri duhovnicești de la la Seminarul Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea despre Sfântul Ioan Scărarul, pildă a rugăciunii și a trăirii în Hristos.

  31 Martie 2021
 • Noi activități filantropice organizate de elevii Seminarului „Sfântul Nicolae” și membrii Asociației Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin”

  Consiliul Elevilor Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din municipiul Râmnicu-Vâlcea și membrii Asociației Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin a Arhiepiscopiei Râmnicului au organizat o nouă acțiune social-filantropică pentru copiii de la casele de tip familial ale Fundației „Inimă pentru inimă” de la Ocnele Mari.

  8 Octombrie 2020
 • Colocviu dedicat Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul la Seminarul Teologic din Râmnicu-Vâlcea

  Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea a găzduit vineri, 25 septembrie, Colocviul Sfântul Antim Ivireanul între cultura medievală și cea premodernă și în memoria vâlceană.

  26 Septembrie 2020

Pagini