Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae

 • Festivitate de premiere la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”

  Miercuri, 8 iunie 2022, la Așezământul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” a avut loc premierea elevilor de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea.

  9 Iunie 2022
 • Daruri pentru copii și adulți instituționalizați

  Preoți de la parohii din Protopopiatul Râmnicu Vâlcea, însoțiți de tineri și credincioși, au oferit joi, 16 decembrie, daruri pentru copii și adulți instituționalizați la Centrul de recuperare neuropsihiatrică nr. 1 Băbeni, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea.

  17 Decembrie 2021
 • Consiliul elevilor de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” implicat în numeroase proiecte sociale

  În perioada premergătoare Praznicului Nașterii Domnului, Consiliul elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” a desfășurat mai multe proiecte cu caracter educativ social, cu sprijinul Asociației Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin”, a parohiilor „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu-Vâlcea și Vlădești-Tânțulești.

  16 Decembrie 2021
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a participat la deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de Te Deum la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, în cadrul festivităților prilejuite de deschiderea noului an școlar.

  13 Septembrie 2021
 • Calendarul înscrierii la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea

  Elevii care manifestă intenția de a studia la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea pot consulta Calendarul admiterii din sesiunea iunie-iulie 2021.

  8 Iunie 2021
 • Starețul Mănăstirii Suiești a susținut cea de-a doua conferință duhovnicească de la Seminarul Teologic din Râmnicu-Vâlcea

  Protos. Antim Motorga, starețul Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe –Suiești, a vorbit marți 30 martie, în cadrul celei de-a doua seri duhovnicești de la la Seminarul Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea despre Sfântul Ioan Scărarul, pildă a rugăciunii și a trăirii în Hristos.

  31 Martie 2021
 • Noi activități filantropice organizate de elevii Seminarului „Sfântul Nicolae” și membrii Asociației Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin”

  Consiliul Elevilor Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din municipiul Râmnicu-Vâlcea și membrii Asociației Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin a Arhiepiscopiei Râmnicului au organizat o nouă acțiune social-filantropică pentru copiii de la casele de tip familial ale Fundației „Inimă pentru inimă” de la Ocnele Mari.

  8 Octombrie 2020
 • Colocviu dedicat Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul la Seminarul Teologic din Râmnicu-Vâlcea

  Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea a găzduit vineri, 25 septembrie, Colocviul Sfântul Antim Ivireanul între cultura medievală și cea premodernă și în memoria vâlceană.

  26 Septembrie 2020
 • Serbare de Crăciun la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea

  Ca în fiecare an, în zilele premergătoare vacanței de iarnă, prilejuită de prăznuirea Nașterii Domnului, în instituțiile de învățământ preuniversitar sunt organizate serbări. La Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, serbarea de Crăciun a fost organizată joi, 19 decembrie.

  19 Decembrie 2019
 • Copiii din Centrele de îngrijire „Inimă pentru inimă”, vizitați de elevii seminariști și preoții din Protoieria Râmnicu Vâlcea

  Protoieria Râmnicu-Vâlcea împreună cu reprezentanții Consiliului elevilor de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”, ai Asociației Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin și ai parohilor Sfântul Ioan Botezătorul, Trăstari și Goranu au organizat în data de 31 octombrie o nouă activitate social-filantropică, prin vizitarea copiilor din casele de tip familial ale Fundației „Inimă pentru inimă” de la Ocnele Mari.

  1 Noiembrie 2019
 • Întâlnire catehetică la Protopopiatul Drăgășani cu elevii admiși la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Protoieria Drăgășani a avut loc o întâlnire catehetică a elevilor admiși anul acesta la Seminarul Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea cu părintele protopop și preoții parohiilor din care provin tinerii.

  2 Iulie 2019
 • Festivitatea de premiere și sfârșit de an școlar la Seminarul Teologic din Râmnicu-Vâlcea

  Absolvenții claselor de „Teologie” și „Științe sociale” ale Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea au participat joi, 13 iunie, la festivitatea de premiere, prilejuită de sfârșitul anului școlar.

  13 Iunie 2019

Pagini