Eşti aici

Expoziția „Buchet de icoane ale Maicii Domnului din întreaga Ortodoxie” la Seminarul Teologic din Râmnicu-Vâlcea

25 Noiembrie 2022 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în data de 25 noiembrie s-a desfășurat în foaierul Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae" din Râmnicu Vâlcea Expoziția „Buchet de icoane ale Maicii Domnului din întreaga Ortodoxie".

Icoanele Maicii Domnului însumând peste 35 de reprezentări diferite sunt donația doamnei profesoare Mihaela – Doina Drăghia din Râmnicu Vâlcea, fostă profesoară de limba franceză în Bacău între anii 1972-1998, în vârstă de 76 de ani. Din dialogul purtat cu distinsa doamnă profesoară, fost traducător al Universității București și absolventă a Facultății de Limbi Romanice și Clasice, a nutrit dorința de a dona colecția de icoane încă de acum 10 ani după ce a ieșit la pensie însă ,,pregătită pentru călătoria binecuvântată" și-a împlinit și această dorință de a dărui viitorilor preoți parte din bucuria domniei sale.

Expoziția a fost încununată de cuvântul de binecuvântare al părintelui director Florin Tudorescu și de momentul muzical psaltic închinat Maicii Domnului susținut de corul seminarului dirijat de Pr. Prof. Dr. Siluan Dumitru Scurtu.

Alte articole despre: