Eşti aici

Absolvenții Colegiului Național de Informatică Matei Basarab s-au reunit la Catedrala Arhiepiscopală

15 Mai 2018 / Învățământ

În cadrul festivităților organizate la terminarea studiilor liceale, elevii Colegiului Național de Informatică  Matei Basarab au creat tradiția ca în ultima săptămână de cursuri să se reunească la Catedrala Arhiepiscopală  Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea de unde au plecat spre Primăria Râmnicu-Vâlcea și Consiliul Județean Vâlcea.

În fața Catedralei Arhiepiscopale, tinerii au fost întâmpinați de către Părintele Consilier Alexandru Cristian Bănuță care le-a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie. Totodată, părintele a arătat absolvenților, profesorilor și părinților prezenți că în școală tinerii au primit „o educație bazată pe principii sănătoase, creştine şi didactice, pe respectul reciproc şi preţuirea semenilor, pe toleranţă şi iubire, altruism şi empatie, pe posibilitatea progresului spiritual personal, care contribuie în mod decisiv la formarea unei societăţi paşnice, la convieţuirea în armonie cu aproapele şi ne fereşte de forme eronate de înţelegere a credinţei”. Cu aceste valori, tinerii vor merge în centrele universitare spre a-și continua studiile.

Înainte de a porni Marșul absolvenților, tinerii au vizitat Centrul Eparhial, spațiul duhovnicesc și cultural al Râmnicului.  

Alte articole despre: